15 February 2011

Bawang oo bawang..

Kalau dulu  aku selalu gak la mengeluh
sebab tiap kali nak masak
mesti bawang habis, nak kena beli len
aku lebih suka kalau nak masak tu semua dah ada
tak payah susah2 kelam kabut nak p kedai


Dek kerana suka wat stok kat umah tu
bawang merah yang ku beli untuk masak kat Teratak Kasih RS
Bila tengok, nak masak...
eee berair camna nak buruk dah
aku letak kat luar cam sebelum ni..


dulu hari2 guna bawang
sekarang pun sama
tapi ahli dah kurang
jadi masak pun cukup2 ja


lepas ni kalau nak buat stok kena letak dalam peti sejuk la kot
atau ada cara lain ekk?!


Apa nak buat ngan bawang buruk ku itu..
nak dibuat sayang..
jadi kena la kupas semua..


Cara ini boleh la nak try...
confirm lebih cepat n tak pedihkan mata..
mudah jer..
rendam lah dulu macam ni



Jadi tak yah nangis2 lagi bila nak kupas bawang k
Ini plak gambar bawang merah yang telah ku selamatkan
berjaya...



2 comments:

Pija Madzlan said...

saye kalau beli bawang pun beli sekarung terus senang tapi mmg ada risk la yg rosak2 tu...huhuhu

Sofya said...

bawang tak leh biar dalam plastik kalau nak letak kat luar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...